Ինչ է պետք`
- Կլոր բրինձ-կես բաժակ
- Ջուր-կես բաժակ
- Սրճագույն շաքարավազ-1 բաժակ
- Կաթ-կես բաժակ
- Աղ-ըստ ճաշակի
- Լոռամիրգ (клюква)
- Գետնանուշ
Ինչպես պատրաստել`
Բրինձը լվանալ, ծածկել ջրով, ավելացնել մի քիչ աղ եւ դնել կիրակի վրա: 5-7 րոպեից, երբ ջուրը կեռա, ավելացնել կաթն ու շաքարավազը: 15-20 րոպե եփել: Ավելացնել չոր լոռամիրգը, գետնանուշն ու խառնել կամ պարզապես զարդարել դրանցով:
Ի դեպ, կարելի է ավելացնել ցանկացած սիրոպ, մեղր ու նաեւ այլ ընկուզեղեն:
Բարի ախորժակ